Crostata di frutta arcobaleno

Crostata di frutta arcobaleno

3.1 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
12 porzioni

Składniki

Pasta frolla
  • 80 g di zucchero
  • 1 uovo
  • 110 g di burro a cubetti (1 cm)
  • 230 g di farina tipo 00
  • 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
  • 120 g di zucchero
  • 1 limone, preferibilmente biologico solo la scorza (senza la parte bianca)
  • 2 uovo
  • 1 tuorlo d'uovo
  • 75 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 200 g di latte
  • 25 g di amido di mais (maizena)
  • 60 g di pesche fresche o in scatola, a cubetti (1 cm)
  • 60 g di ananas fresco a fette (0,5 - 1 cm)
  • 40 g di mirtilli freschi
  • 60 g di kiwi a fette (0,5 cm)
  • 100 g di lamponi
  • 60 g di fragole a fette (0,5 cm)
  • 100 g di panna (30-40% di grassi)
  • 2 cucchiai di zucchero a velo (opcjonalnie)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 12 porzioni

Sód 647.2 mg
Białko 96 g
Kalorie 28338.8 kJ / 6773.1 kcal
Tłuszcz 330.4 g
Błonnik 30.5 g
Tłuszcz nasycony 200.2 g
Węglowodany 878.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...