Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g zoete Marsala wijn
- 60 g witte wijn
- 6 eierdooiers
- 120 g basterdsuiker
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1418 kJ / 338.3 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 32.3 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 31.3 mg
Alternatywne przepisy
Bechamelsaus
15 Min
Sabayon met sinaasappellikeur
15 Min
Sint-jakobsschelpen met erwtenpuree
25min
Mango-kokos lekkernij
Brak ocen
Sabayon (Zabaglione)
15 Min
Half bolletje vanille en karamel
Brak ocen
Yoghurt met kokosmelk
15h
Chocolade broodpudding
1h 25min
Varken, kip en foie gras terrine met porto en vijgen chutney
Brak ocen
Pomelo croustades met sabayon en zwarte sesam
Brak ocen
Meringue spoken
12 godz. 25 min
Bearnaisesaus
15 Min