
Urządzenia i Akcesoria
Nachos z tortilli i sos mango-chili
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
Nachos
-
oliwy z oliwek20 g
-
wody15 - 20 g
-
sosu sojowego1 łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
papryki ostrej, mielonej1 łyżeczka
-
czosnku, granulowanego½ łyżeczki
-
tortille pszenne pełnoziarniste Ø 20-22 cm4
Sos mango-chili
-
ząbki czosnku1 - 2
-
papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki½ - 1
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 1-2 mm plastry5 g
-
oliwy z oliwek5 g
-
mango, dojrzałego pokrojonego na kawałki200 - 250 g
-
octu ryżowego2 łyżki
-
kolendry, mielonej½ - ¾ łyżeczki
-
soli¾ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
218.3 kcal /
913.8 kJ
Białko
5.8 g
Tłuszcz
12.3 g
Węglowodany
22.3 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
727.5 mg