Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g beetroot, peeled, cut into quarters
- 100 g carrots, cut into pieces
- 20 g onions
- 1 green apple (approx. 100 g), cut into quarters
- 2 - 3 sprigs fresh coriander, leaves only, to taste
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 10 - 20 g lemon juice
- ¼ tsp salt, adjust to taste
- 1 pinch ground black pepper, adjust to taste (opcjonalnie)
- 1 pinch sugar, adjust to taste (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 350 kJ / 84 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
CADA (Fresh muesli)
10min
Two Second Muesli
5 Min
Beetroot salad
10min
Beetroot salad
10min
Spiced carrot salad
5 Min
Coleslaw (Thermomix® Cutter TM6)
10min
Coriander pesto
5 Min
Traditional gluten free French vanilla canelé
49h 5min
Gwinganna nut and seed bread
3h 25min
Beetroot and carrot salad with vincotto dressing
10min
7 Seed Crackers
1 Std. 40 Min
Broccoli, red capsicum and pine nut salad
10min