
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g beetroot peeled, cut into quarters
- 100 g carrots cut into pieces
- 20 g onions
- 1 green apple (approx. 100 g), cut into quarters
-
2 - 3
sprigs fresh coriander leaves only, to taste
lub 2 - 3 sprigs fresh parsley leaves only, to taste - 2 tbsp extra virgin olive oil
- 10 - 20 g lemon juice
- ¼ tsp salt adjust to taste
- 1 pinch ground black pepper adjust to taste (opcjonalnie)
- 1 pinch sugar adjust to taste (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 84 kcal / 350 kJ
- Białko
- 1 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Węglowodany
- 10 g
- Błonnik
- 2.7 g