Quiche Lorraine

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
8 slices

Składniki

  • Gruyère cheese (opcjonalnie) cut into pieces
    60 g
Pastry
  • butter, unsalted to grease
  • all purpose white flour to dust
  • all purpose white flour
    170 g
  • butter, unsalted cold and cut into pieces
    85 g
  • salt
    ½ tsp
  • water
    60 g
Filling
  • bacon cube (see Tip)
    200 g
  • egg, large (65-70 g)
    4
  • whole milk
    60 g
  • crème fraîche, min 30% fat
    100 g
    100 g cooking cream
  • salt
    ¼ tsp
  • black pepper, ground
    2 pinches

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 slice

Sód 439.1 mg
Białko 10.2 g
Kalorie 1411.4 kJ / 337.3 kcal
Tłuszcz 24.9 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 11.5 g
Węglowodany 17.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...