Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g di mandorle tostate non salate
- ½ limone, preferibilmente biologico la scorza (senza la parte bianca)
- 250 g di farina tipo 00
- 8 g di lievito in polvere per dolci
- 100 di mosto cotto
- 30 g di cacao amaro in polvere
- 100 g di zucchero
- 30 g di olio di semi di girasole
- 50 g di latte
- 1 - 2 pizzichi di cannella in polvere
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 223.9 kJ / 53.5 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 22.5 mg
Alternatywne przepisy
Crostata con crema e amaretti al caffè
2h
Cartellate
1h 5min
Baguette salsiccia e cime di rapa
6h
Biscottini mele e noci
50min
Biscotti cegliesi
1h 10min
Focaccia barese TM6
4 Std.
Pucce
7h
Pettole pugliesi
3 Std.
Pasticciotti leccesi
1 Std. 15 Min
Pizza al lardo, pere, gorgonzola e noci
6h 15min
Focaccia barese
2h 55min
Pizza barese ai pomodorini
2h