Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g di mandorle tostate non salate
- ½ limone, preferibilmente biologico la scorza (senza la parte bianca)
- 250 g di farina tipo 00
- 8 g di lievito in polvere per dolci
- 100 di mosto cotto
- 30 g di cacao amaro in polvere
- 100 g di zucchero
- 30 g di olio di semi di girasole
- 50 g di latte
- 1 - 2 pizzichi di cannella in polvere
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 223.9 kJ / 53.5 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 22.5 mg
Alternatywne przepisy
Minestra di fave con cicoria
50min
Scarcella di pasqua ripiena
55min
Cipollata (focaccia con cipolle)
3h 30min
Pasticcio altamurano
3h 30min
Cartellate
1h 5min
Scialatielli con pesto di cicorie su purea di fave
55min
Calzone pugliese alle cipolle
2h 30min
Taralli pugliesi
1 Std. 15 Min
Pettole pugliesi
3h
Focaccia barese
2h 55min
Focaccia barese TM6
4 Std.
Pizza barese ai pomodorini
2h