Ravioli alla barbabietola con gamberi e pistacchi

Ravioli alla barbabietola con gamberi e pistacchi

5.0 26 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Pasta fresca
  • di barbabietola rossa cotta a pezzi
    80 g
  • uova
    2
  • di farina tipo 00 + q.b.
    300 - 320 g
  • di sale
    1 pizzico
Ripieno
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di gamberi crudi, sbucciati e senza intestino
    400 g
  • di sale
    2 pizzichi
  • di brandy
    30 g
  • di robiola
    200 - 250 g
Terminare la preparazione
  • di burro
    50 - 60 g
  • foglie di salvia fresca
    5
  • pistacchi tritati a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 805.5 kcal / 3370 kJ
Białko 37.8 g
Tłuszcz 43.2 g
Węglowodany 66.2 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 18.5 g
Sód 1415.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...