Wersje kompatybilne
Ravioli alla barbabietola con gamberi e pistacchi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 80 g di barbabietola rossa cotta a pezzi
- 2 uova
- 300 - 320 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 400 g di gamberi crudi, sbucciati e senza intestino
- 2 pizzichi di sale
- 30 g di brandy
- 200 - 250 g di robiola
Terminare la preparazione
- 50 - 60 g di burro
- 5 foglie di salvia fresca
- pistacchi tritati, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3370 kJ / 805.5 kcal
- Białko
- 37.8 g
- Węglowodany
- 66.2 g
- Tłuszcz
- 43.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.5 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 1415.5 mg
Alternatywne przepisy
Meringhe natalizie
8h
Mini plumcake Brie e lamponi
1sa
Filetti di salmone sottovuoto con salsa bernese
1 godz. 30 min
Pici all'etrusca
1 godz. 45 min
Caramelle di pesce con vongole e zucchine
1 godz. 45 min
Cocktail Rossini
10 Min
Capesante gratinate
25 min
Tartine di pane nero con avocado e tacchino
40 dk
Ravioli di sfoglia al basilico con ripieno di seppie
1 Std. 5 Min
Lasagnette al nero con ragù di polpo
1h 20min
Tagliatelle di seppie sottovuoto con ragù di lenticchie
1 Std. 10 Min
Ravioli tricolore
1 godz. 45 min