Barrette ai cereali e caramello (senza glutine)

Barrette ai cereali e caramello (senza glutine)

4.8 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
10 pezzi

Składniki

  • 5 cucchiai di miele
  • 2 cucchiai di farina di grano saraceno
  • 10 g di zucchero di canna
  • 1 cucchiaio di cannella in polvere
  • 1 cucchiaio di estratto di vaniglia naturale
  • 30 g di gocce di cioccolato al latte
  • 150 g di fiocchi di avena
  • 50 g di riso soffiato
Salsa al caramello
  • 250 g di zucchero di canna
  • 200 - 250 g di panna (30-40% di grassi)
  • 1030 g di acqua
  • 1 cucchiaino di succo di limone
  • 30 g di burro freddo, a pezzi
  • 1 cucchiaino di sale
  • 50 g di aceto

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 44.3 mg
Białko 3.3 g
Kalorie 1067 kJ / 255 kcal
Tłuszcz 7.4 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Węglowodany 44.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...