Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g queijo parmesão (ver dica)
- 200 g pimento morrone cortado em pedaços (2-3 cm aprox.)
- 120 g salame cortado em fatias
- 80 g azeitonas s/ caroço
- 500 g queijo-creme
- ½ c. chá de sal
- ½ c. chá de alho em pó
- ½ c. chá de manjericão
- ½ c. chá de orégãos
- ½ c. chá de flocos de malagueta seca
- 4 unidades de tomate seco, em óleo escorrido, cortado em tiras, p/ guarnecer
- 20 g azeite p/ regar
- 1 pé de alecrim
- Tostas q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1444.4 kJ / 345.2 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 5.9 g
- Tłuszcz
- 31.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.5 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 817.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frango marroquino
30min
Focaccia recheada
3h
Recheio de porco lento
5h 30min
Chutney de cebola roxa
24h
Chutney picante de manga e malagueta
45min
Salmão no forno com curgete espiralizada - TM6
30min
Salada de pera e bacon com molho de mostarda
20 min
Salada de batatinhas novas
35 Min
Tarte de legumes espiralizados com Halloumi - TM6
1h 10min
One pot de frango com paprika
45min
Tarte tatin
2h
Pulled pork
4h 30 min