Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 dente de alho
- 40 g queijo cheddar
- 1600 g água
- 300 g batata p/ cozer, c/ casca, cortada em pedaços (4 cm aprox.) (ver dica)
- 350 g beterraba c/ casca, cortada em pedaços (4 cm aprox.) (ver dica)
- 5 c. sopa de azeite
- 1 gema de ovo
- ¼ c. chá de sal
- 3 pitadas de pimenta
- 90 - 130 g pão ralado, mais q.b. p/ panar
Dip de iogurte
- 150 g iogurte
- 1 c. sopa de azeite
- 1 c. chá de raspa de lima
- 2 pitadas de sal
- 2 pitadas de pimenta
- ½ ramo salsa picada p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 775.2 kJ / 185.3 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 15.1 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 199.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crepe de grão com húmus de azeitona e granola salgada de curcuma
55min
Falafel com molho de tomate e coco
9 Std.
Salada de quinoa, grão e caju
30min
Técnica Tagliatelle
30min
Mini calzones de espinafres feta e menta com molho ajvar
2h 30min
Guisado de grão com rama de beterraba
30min
Húmus de curgete
15min
Húmus de tremoço
20min
Hambúrguer de beterraba com cebola caramelizada em pão integral
3h 10 min.
Caril de legumes com bulgur
55min
Pão de banana vegan
1h
Húmus
10min