Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta per cannelloni
- 300 g farina
- 3 uova (da 60 g circa)
- 10 g di olio extravergine di oliva
Ripieno
- 700 g di acqua
- 600 g di spinaci in foglie, surgelati
- 150 g di latte
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 600 g di ricotta vaccina, ben scolata dal siero
Besciamella
- 500 g di latte
- 50 g farina
- 20 g di burro
- ½ - 1 cucchiaino di sale, a seconda del gusto personale
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
Per terminare
- 2 - 3 cucchiai di Parmigiano reggiano grattugiato
- 20 g di burro a fiocchetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3753 kJ / 897 kcal
- Białko
- 41.9 g
- Węglowodany
- 84.3 g
- Tłuszcz
- 45.9 g
- Błonnik
- 302.1 g
Alternatywne przepisy
Birchermüesli
1 Std. 10 Min
Muffin con carote e noci
45 min
Condimento allo yogurt
5 menit
Baguette
3h 45min
Pizza Margherita
2h 10min
Insalata di riso
1h
Parmigiana al forno
1h 50min
Dip di formaggio fresco ed erbe aromatiche
10 min
Baguette
4h
Pizza quattro stagioni
Brak ocen
Menú completo: lenticchie, filetto di maiale e verdure
2h 40min
Soufflé di spinaci e uova
35 min