Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di formaggio Gruviera, a pezzi (2 cm)
- 1 spicchio di aglio
- ½ mazzetto di origano fresco (circa 10 g), le foglioline lavate e asciugate
- 500 g di porro, a pezzi (3 cm)
- 20 g di olio di oliva
- 1 cucchiaio di amido di mais (maizena)
- 200 g di acqua
- 150 g di panna intera
- 2 cubetti di dado per brodo vegetale
- 600 g di gnocchi, freschi
- 1 limone biologico, la scorza grattugiata di ½ limone
- 2 rametti di origano fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 2 cucchiai di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2497 kJ / 598 kcal
- Białko
- 17.9 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 30 g
Alternatywne przepisy
Parmigiana al forno
1u. 50min
Cornetti e carne macinata con composta di mele
55 min
Quiche di asparagi
1h
Soufflé di formaggio di capra, salsa allo yogurt e porri
45 min
Sciroppo al ginger
1h
Zuppa di asparagi e aneto
25 min
Insalata di verdure con marinata al lime
15min
Insalata greca
25 min
Quiche di cipolle
1h 15 min
Cornetti con carne macinata
30 min
Insalata di barbabietole
10min
Pane a fisarmonica alle erbe
1h 20 min