Lasagne verdi

Lasagne verdi

4.7 17 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porzioni

Składniki

Spinaci
  • 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2 cm)
  • 80 g di cipolle tagliate a metà
  • 2 spicchi di aglio
  • 20 g di burro, non salato
  • 1200 g di foglie di spinaci, surgelati scongelati, sgocciolati (circa 950 g)
  • ½ cucchiaino di sale
  • 4 pizzichi di pepe macinato
Besciamella
  • 500 g di latte freddo
  • 50 g di burro, non salato
  • 50 g di farina
  • ¾ di cucchiaino di sale
  • 4 pizzichi di pepe macinato
  • 250 g di ricotta
  • 1 limone buccia grattugiata
  • 30 g di succo di limone
Finitura
  • 10 g di burro, non salato
  • 12 foglie di pasta secca, tipo lasagna (senza precottura)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 31.2 g
Kalorie 2858 kJ / 686 kcal
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 54 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...