Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spinaci
- 100 g di Parmigiano reggiano, a pezzi (2 cm)
- 80 g di cipolle, tagliate a metà
- 2 spicchi di aglio
- 20 g di burro, non salato
- 1200 g di foglie di spinaci, surgelati, scongelati, sgocciolati (circa 950 g)
- ½ cucchiaino di sale
- 4 pizzichi di pepe macinato
Besciamella
- 500 g di latte, freddo
- 50 g di burro, non salato
- 50 g di farina
- ¾ di cucchiaino di sale
- 4 pizzichi di pepe macinato
- 250 g di ricotta
- 1 limone, buccia grattugiata
- 30 g di succo di limone
Finitura
- 10 g di burro, non salato
- 12 foglie di pasta secca, tipo lasagna (senza precottura)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2858 kJ / 686 kcal
- Białko
- 31.2 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 37 g
Alternatywne przepisy
Lasagne classiche
2 Std.
Cake bagnata all'arancia
1h 30 min
Cannelloni spinaci e ricotta
1h 30 min
Parmigiana al forno
1 godz. 50 min
Lasagne
2 Std.
Birchermüesli
1 godz. 10 min
Parmigiana di melanzane
2 Std.
Gratin di patate
1 godz. 10 min
Risotto con spinaci ed asparagi
40 Min
Muffin con carote e noci
45 Min
Torta salata di spinaci
55 Min
Torta ai frutti rossi
1 godz. 15 min