Flammkuchen met asperge, kruidensaus en ham

Flammkuchen met asperge, kruidensaus en ham

4.0 2 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porties

Składniki

Deeg
  • koolzaadolie en iets meer om in te vetten
    25 g
  • karnemelk
    250 g
  • suiker
    1 snuifje
  • verse gist
    10 g
  • witte speltbloem en iets meer om te bestuiven
    375 g
  • zout
    1 tl
Kruidensaus
  • gepelde amandelen
    50 g
  • citroenschil (1 x 4 cm)
    3 stukken
  • verse kervel geplukt, met de fijne stelen
    40 g
  • zout
    3 - 4 snuifjes
  • espelette peper
    2 - 3 snuifjes
    2 - 3 snuifjes gemalen cayennepeper
  • water
    100 g
  • waterkers bladeren geplukt
    1 takje
  • verse bieslook in kleine stukken
    3 el
Beleg en afwerking
  • zure room, 20% vet
    200 g
  • zout
    ½ tl
  • gemalen peper
    2 snuifjes
  • koolzaadolie
    2 el
  • witte asperges (750 g brutogewicht), geschild, staafjes in schuine plakjes (3 mm), koppen (5 cm) in de lengte doormidden gesneden
    650 g
  • gekookte ham dunne plakjes in reepjes gesneden
    200 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 34 g
Kalorie 3309 kJ / 790 kcal
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 79 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...