![Tarte aux figues, amandes et romarin Tarte aux figues, amandes et romarin](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D89D4F9F-7C23-4A15-9C04-EAE946F3B8BC/Derivates/9384eb27-d039-45da-8e3b-fea1ca5bf4f0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 230 g de farine T00 (équivalent T45) et 1 c. à soupe pour le plan de travail
- 150 g de beurre doux, en morceaux, et 10 g pour le moule
- 2 c. à soupe de cassonade
- 1 pincée de sel
- 1 œuf
La garniture
- 50 g de beurre demi-sel, coupé en dés
- le zeste d'un citron jaune non traité, râpé
- 1 œuf
- 50 g de sucre en poudre
- 60 g d'amandes en poudre
- 10 figues fraîches, coupées en deux dans la hauteur
- 2 c. à soupe de cassonade
- 1 c. à café d'aiguilles de romarin frais
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2813 kJ / 675 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 36 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Tarte rustique abricot-romarin ou lavande
50min
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1 Std.
Tarte abricot-framboise
1 Std. 15 Min
Tarte abricot-pistache
1 Std. 15 Min
Cuajada aux abricots
50min
Crumble pommes-figues
45 Min
Crumble de figues à la noisette
45 Min
Confiture figue-romarin
50min
Clafoutis figues-amandes
50min
Tarte aux myrtilles
2h 30min
Tarte quadrillée aux figues et aux pignons
2h 30min