![Empanadas de soja Empanadas de soja](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/afbd5e62-ae36-4dfd-b53c-0114c5cd178e/Derivates/2f8dfb2d-20eb-43eb-9f82-1e613af885ef.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 diente de ajo, pelado
- 5 g de hojas de perejil fresco
- 40 g de cebolla cambray, en trozos
- 20 g de aceite de oliva
- 400 g de frijol de soya, enjuagado y escurrido
- 50 g de harina de arroz
- 20 g de salsa de soya, tipo tamari
- 25 g de jugo de limón amarillo, recién exprimido
- 50 g de pan molido
- 1 cdita de curry en polvo
- 1 pizca de sal
- 1 pizca de pimienta negra molida
- ½ cdita de semillas de comino
- aceite vegetal, para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1351.4 kJ / 323 kcal
- Białko
- 21.6 g
- Węglowodany
- 35.6 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 411.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Berenjena vegana al curry de Massaman
50 Min
Albóndigas de tempeh
55 min
Hot cakes veganos
20 Min
Leche de cacahuate
10 min
Falafel de coliflor y lentejas rojas
2h 30min
Lasaña sin hornear de calabaza y col
40 min
Bowl con falafel de lentejas y granada
2h 35min
Hamburguesa de quinoa roja
40 min
Soya texturizada a la Vizcaína
1 Std. 10 Min
Leche de nuez de la India
15min
Hamburguesa veganas
45 Min
Tortitas de garbanzo
25 Min