Urządzenia i Akcesoria
Jaglanka à la Snickers w słoiczkach
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
120 g daktyli, suszonych, bez pestek miękkich (patrz wskazówka)
-
140 g wody gorącej
-
70 g orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
-
140 g kaszy jaglanej
-
800 g mleka
-
20 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
100 - 120 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
99 mg
Białko
17.3 g
Kalorie
2531.9 kJ /
605 kcal
Tłuszcz
27.4 g
Błonnik
9.2 g
Tłuszcz nasycony
11.3 g
Węglowodany
76.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚNIADANIE UCZNIA II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kokosowa jaglanka z sosem truskawkowo-miętowym
20 Min
Warstwowy deser jaglany à la szarlotka
35 Min
Ryżanka czekoladowo-orzechowa
20 Min
Nocna owsianka migdałowo-marchewkowa
8 Std. 10 Min
Jaglanka czekoladowo-waniliowa (à la Monte®)
45 Min
Kokosowo-bananowy budyń z kaszy jaglanej z sosem malinowym
50 Min
Kokosowa jaglanka z malinami
30 Min
Kakaowy budyń jaglany z powidłami
20 Min
Owsianka daktylowa
15 Min
Kakaowa owsianka z nasionami chia i masłem orzechowym
20 Min
Owsianka z chia
20 Min
Pudding czekoladowy z chia
20 Min