Urządzenia i Akcesoria
Jaglanka à la Snickers w słoiczkach
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
120 g daktyli, suszonych, bez pestek miękkich (patrz wskazówka)
-
140 g wody gorącej
-
70 g orzeszków ziemnych, prażonych, solonych
-
140 g kaszy jaglanej
-
800 g mleka
-
20 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
100 - 120 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
99 mg
Białko
17.3 g
Kalorie
2531.9 kJ /
605 kcal
Tłuszcz
27.4 g
Błonnik
9.2 g
Tłuszcz nasycony
11.3 g
Węglowodany
76.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚNIADANIE UCZNIA II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Warstwowy deser jaglany à la szarlotka
35 min
Kakaowy budyń jaglany z powidłami
20 min
Pudding orkiszowo-bananowy z gruszką
30 min
Jaglanka czekoladowo-waniliowa (à la Monte®)
45 min
Kokosowa jaglanka z malinami
30 min
Kakaowa owsianka z nasionami chia i masłem orzechowym
20 min
Migdałowy pudding z chia
15 min
Owsianka z chia
20 min
Pudding czekoladowy z chia
20 min
Owsianka daktylowa
15 min
Kokosowo-bananowy budyń z kaszy jaglanej z sosem malinowym
50 min
Pudding z tapioki z frużeliną truskawkową
45 min