Nut Ice Cream with Citrus and Lavender Crumble

Nut Ice Cream with Citrus and Lavender Crumble

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 17 godz. 15 min
10 portions

Składniki

Nut Milk
  • mixed whole nuts (e.g. almonds, hazelnuts, peanuts, cashew nuts, see tip)
    250 g
  • water
    1500 g
  • lemon juice (see tip)
    5 - 10 drops
  • coarse sea salt
    1 pinch
  • honey
    40 g
Citrus and Lavender Crumble
  • stale bread cut in pieces
    150 g
  • olive oil
    20 g
  • honey
    20 g
  • lavender
    1 tsp
  • lemon finely grated zest only
    ½
  • orange finely grated zest only
    1
  • orange juice
    50 g
Ice Cream
  • coconut cream
    250 g
  • medium eggs
    4
  • guar gum (see tip)
    1 tsp
  • honey
    150 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 121 mg
Białko 9.3 g
Kalorie 1628 kJ / 389 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...