Wersje kompatybilne
Nut Ice Cream with Citrus and Lavender Crumble
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nut Milk
- 250 g mixed whole nuts (e.g. almonds, hazelnuts, peanuts, cashew nuts, see tip)
- 1500 g water
- 5 - 10 drops lemon juice (see tip)
- 1 pinch coarse sea salt
- 40 g honey
Citrus and Lavender Crumble
- 150 g stale bread, cut in pieces
- 20 g olive oil
- 20 g honey
- 1 tsp lavender
- ½ lemon, finely grated zest only
- 1 orange, finely grated zest only
- 50 g orange juice
Ice Cream
- 250 g coconut cream
- 4 medium eggs
- 1 tsp guar gum (see tip)
- 150 g honey
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1628 kJ / 389 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 121 mg
Alternatywne przepisy
Gluten-free Sponge Cake
1 godz. 10 min
Chocolate Lava Cake with Mocha Ice Cream
8h 30min
Pineapple and Coconut Ice Cream Sundae
11h
Porridge with Fresh Fruit
10min
Arroz con leche (Rice Pudding)
3h
Buckwheat Galettes with Chocolate Sauce
35 min
Leftover Vegetable Houmous
10min
Unicorn Head Cake
3h
Cauliflower Cream Soup and Glazed Florets
45 min
Sweet or Savoury Buckwheat Pancakes
35 min
Hazelnut, Dark Chocolate and Date Spread
20 min
Fluffy Free-from Pancakes or Waffles
30 min