Urządzenia i Akcesoria
Nut Ice Cream with Citrus and Lavender Crumble
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 17 godz. 15 min
10 portions
Składniki
Nut Milk
-
mixed whole nuts (e.g. almonds, hazelnuts, peanuts, cashew nuts, see tip)250 g
-
water1500 g
-
lemon juice (see tip)5 - 10 drops
-
coarse sea salt1 pinch
-
honey40 g
Citrus and Lavender Crumble
-
stale bread cut in pieces150 g
-
olive oil20 g
-
honey20 g
-
lavender1 tsp
-
lemon finely grated zest only½
-
orange finely grated zest only1
-
orange juice50 g
Ice Cream
-
coconut cream250 g
-
medium eggs4
-
guar gum (see tip)1 tsp
-
honey150 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
121 mg
Białko
9.3 g
Kalorie
1628 kJ /
389 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Salted Caramel and Chocolate Brownie Cake
2 godz. 40 min
Vegan Strawberry Ice Cream
5 min
Strawberry, Peach and Kiwi Tart
7 godz.
Fluffy Free-from Pancakes or Waffles
30 min
Banana Bread
1 godz. 50 min
Cereal and fruit purée
20 min
Baked Vanilla Cheesecake
13 godz. 25 min
Oat Bran Pancakes
10 min
Ice Cream Cone Cupcakes
35 min
Raspberry Meringue Milkshake
10 min
Apple Pancakes
30 min
Classic Banana Bread
1 godz. 25 min