Nut Ice Cream with Citrus and Lavender Crumble

Nut Ice Cream with Citrus and Lavender Crumble

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 17 godz. 15 min
10 portions

Składniki

Nut Milk
  • mixed whole nuts (e.g. almonds, hazelnuts, peanuts, cashew nuts, see tip)
    250 g
  • water
    1500 g
  • lemon juice (see tip)
    5 - 10 drops
  • coarse sea salt
    1 pinch
  • honey
    40 g
Citrus and Lavender Crumble
  • stale bread cut in pieces
    150 g
  • olive oil
    20 g
  • honey
    20 g
  • lavender
    1 tsp
  • lemon finely grated zest only
    ½
  • orange finely grated zest only
    1
  • orange juice
    50 g
Ice Cream
  • coconut cream
    250 g
  • medium eggs
    4
  • guar gum (see tip)
    1 tsp
  • honey
    150 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 389 kcal / 1628 kJ
Białko 9.3 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 121 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...