
Wersje kompatybilne
Nut Ice Cream with Citrus and Lavender Crumble
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nut Milk
- 250 g mixed whole nuts (e.g. almonds, hazelnuts, peanuts, cashew nuts, see tip)
- 1500 g water
- 5 - 10 drops lemon juice (see tip)
- 1 pinch coarse sea salt
- 40 g honey
Citrus and Lavender Crumble
- 150 g stale bread cut in pieces
- 20 g olive oil
- 20 g honey
- 1 tsp lavender
- ½ lemon finely grated zest only
- 1 orange finely grated zest only
- 50 g orange juice
Ice Cream
- 250 g coconut cream
- 4 medium eggs
- 1 tsp guar gum (see tip)
- 150 g honey
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 389 kcal / 1628 kJ
- Białko
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Węglowodany
- 36 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Sód
- 121 mg