Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 80 g cinnamon biscuits (e.g. Speculoos), halved
- 15 g unsalted butter, diced
Lemon Curd
- 1 lemon, peeled, white pith and pips removed, quartered
- 70 g unsalted butter, diced
- 2 medium eggs
- 1 egg yolk, from medium egg
- 125 g caster sugar
Meringue
- 90 g caster sugar
- 3 egg whites, from medium eggs
- 30 g freshly squeezed lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 258 kJ / 62 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peach Pavlova
5h 30 min
Lemon Meringue Pie
2h 30 min
Amarula Panna Cotta with Coffee Sauce
8 Std. 30 Min
Chocolate Meringue Stack
7hod. 30min
Peach Melba
35 min
Lemon Sorbet
8 Std. 30 Min
Hazelnut Meringue with Banana and Toffee Filling
3 Std. 15 Min
Piped Raspberry Mousse
1h
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova (gluten free)
4h 40 min
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova
4h 40 min
Baked Christmas Pudding Cheesecake
13 godz. 50 min
Eton Mess Parfait with a Fresh Berry Sauce
9 Std.