Urządzenia i Akcesoria
Deconstructed Lemon Tarts
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 portions
Składniki
Base
-
cinnamon biscuits (e.g. Speculoos), halved80 g
-
unsalted butter diced15 g
Lemon Curd
-
lemon peeled, white pith and pips removed, quartered1
-
unsalted butter diced70 g
-
medium eggs2
-
egg yolk from medium egg1
-
caster sugar125 g
Meringue
-
caster sugar90 g
-
egg whites from medium eggs3
-
freshly squeezed lemon juice30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
1 g
Kalorie
258 kJ /
62 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Eton Mess Parfait with a Fresh Berry Sauce
9 godz.
Chocolate Coffee Puddle Pudding
40 min
White Chocolate and Raspberry Cheesecake
6 godz. 30 min
Mustard-dill sauce
2 godz. 15 min
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova
4 godz. 40 min
Raspberry and Lime Mousse
5 min
Rhubarb Ice Cream
36 godz. 25 min
Chocolate Soufflé with Orange
45 min
Cinnamon Panna Cotta with Apple, Apricot and Ginger Compote
6 godz. 30 min
Chocolate mousse
3 godz. 20 min
Baked White Chocolate Caramel Cheesecake
6 godz. 20 min
Lemon Tart
4 godz. 30 min