Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- 85 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 140 g caster sugar
- 175 g self-raising flour
- 1 banana (approx. 240 g)
- 150 g milk
- 1 large egg
- ¼ tsp fine sea salt
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp natural vanilla extract
Butterscotch Sauce
- 50 g unsalted butter, diced
- 130 g light brown sugar
- 30 g golden syrup
- 250 g water
- 1 banana (approx. 240 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1674 kJ / 400 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 61.5 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Oaty Ginger Crunch
40min
Cornish Fairings
35min
Banana Blondies
40min
Seriously Lemony Slice
1 godz. 20 min
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 Std.
Milk Chocolate and Banana Cake
3h 35min
Blueberry Bakewell Traybake
1h 30min
Chocolate Coffee Puddle Pudding
40min
Sticky Toffee Sponge Cake
1h 30min
Steamed Raspberry Jam Puddings
1 godz.
Lemon Drizzle Cake
1h 30min
Blueberry and White Chocolate Traybake
1 godz.