Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fruit Filling
- ½ orange, thin peelings of skin only
- 100 g vanilla sugar
- 400 g cooking apples (e.g. Bramley) peeled, cored, cut in pieces (2 cm)
- 400 g pears, peeled, cored, cut in pieces (4 cm)
- 1 cinnamon stick
- 2 cloves
- 2 star anise
- 200 g fresh blackberries
Topping
- 35 g crystallised ginger, diced
- 170 g plain flour, plus extra for dusting
- 75 g granulated sugar
- ¾ tsp baking powder
- ½ tsp bicarbonate of soda
- ½ tsp coarse sea salt
- 80 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 60 g buttermilk, plus extra for brushing
- 1 Tbsp Demerara sugar, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1316 kJ / 315 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mincemeat and Almond Tart
2 godz. 15 min
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 Std.
Butternut Squash and Chestnut Rolls
1h 40min
Cornish Fairings
35min
Summer Pudding
8 godz. 30 min
Gooseberry Curd
1h
Rhubarb Crumble
55min
Mincemeat Crumble Cake
1 Std. 15 Min
Peach and Plum Fruit Cobbler
1h
Coffee and Walnut Cake
1h 10min
Maple, Pecan and Banana Bread
1h 30min
Apple Crumble with Vanilla Cashew Ice Cream
1h