Urządzenia i Akcesoria
Sticky Toffee Puddings
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
8 portions
Składniki
-
pitted dates150 g
-
bicarbonate of soda1 ½ tsp
-
water180 g
-
butter for greasing
Sticky Toffee Sauce
-
unsalted butter cut in pieces60 g
-
60 g brown sugarsoft brown sugar60 g
-
75 g honeygolden syrup75 g
-
milk40 g
-
½ tsp vanilla sugarnatural vanilla extract¼ tsp
Sticky Toffee Puddings
-
unsalted butter cut in pieces40 g
-
110 g brown sugardark brown sugar110 g
-
plain flour150 g
-
baking powder½ tsp
-
medium egg1
-
water700 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
286.8 mg
Białko
3.7 g
Kalorie
1392.6 kJ /
332.8 kcal
Tłuszcz
11.2 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Węglowodany
56.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sticky Toffee Puddings
1 godz.
Hot Cross Buns
3 godz. 50 min
Yorkshire Pudding
1 godz.
Honeycomb
1 godz. 30 min
Apple Flapjack Crumble with Cinnamon Ice Cream
9 godz.
Rhubarb Crumble
55 min
Custard
15 min
Ginger Flapjacks
1 godz. 30 min
Victoria Sponge
1 godz. 10 min
Millionaire's Shortbread with a Twist
1 godz. 45 min
Lemon Drizzle Cake
1 godz. 30 min
Raspberry and Apple Crumble
1 godz. 5 min