Urządzenia i Akcesoria
Sticky Toffee Puddings
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
8 portions
Składniki
-
pitted dates150 g
-
bicarbonate of soda1 ½ tsp
-
water180 g
-
butter for greasing
Sticky Toffee Sauce
-
unsalted butter cut in pieces60 g
-
60 g brown sugarsoft brown sugar60 g
-
75 g honeygolden syrup75 g
-
milk40 g
-
½ tsp vanilla sugarnatural vanilla extract¼ tsp
Sticky Toffee Puddings
-
unsalted butter cut in pieces40 g
-
110 g brown sugardark brown sugar110 g
-
plain flour150 g
-
baking powder½ tsp
-
medium egg1
-
water700 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
286.8 mg
Białko
3.7 g
Kalorie
1392.6 kJ /
332.8 kcal
Tłuszcz
11.2 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Węglowodany
56.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sticky Toffee Puddings
1h
Lavender Shortbread
1h
Sticky Jamaican Ginger Cake
25h
Rhubarb Crumble
55min
Chocolate Orange Steamed Pudding
3h
Toad in the Hole
1h
Victoria Sponge
1h 10min
Berry Christmas Pavlova Wreath
3h 30min
Ginger Flapjacks
1h 30min
Scones
30min
Raspberry and Apple Crumble
1h 5min
Yorkshire Pudding
1h