Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almond Milk
- 250 g blanched almonds
- 50 g pitted dates
- 1500 g water
Pudding
- unsalted butter, for greasing
- 400 g stale bread, thinly sliced
- 8 medium eggs
- 80 g light brown sugar
- 1 vanilla pod, seeds only (see tip)
- 1 pinch ground cinnamon
- 1 pinch ground nutmeg
Sauce
- 50 g raw cane sugar
- 150 g orange juice, freshly squeezed
- 150 g mixed fresh berries (see tip)
- 240 g Greek yoghurt, very cold, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1402 kJ / 335 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 222 mg
Alternatywne przepisy
Potato Soup with Parsley Pesto
30 min
Wraps with Sautéed Vegetables and Parsley Cream (TM6)
45 min
Savoury Bread and Butter Pudding
1h 10min
Barley and Vegetable Egg Cocotte
1h 30min
Milk Chocolate and Banana Cake
3h 35min
Bread Rolls with Condensed Milk
1 godz. 15 min
Bamia (Okra Lamb Stew)
1h 50min
Quick Thai Chicken Curry with Basmati Rice
40min
Bundt Cake
1 godz.
Cardamom Bread and Butter Pudding
1 godz.
Classic Banana Bread
1h 25min
Carrot Cake
2 godz. 30 min