Wersje kompatybilne
Garlic Lobster Ciabatta Pizza - Pizza ciabatta con aragosta all'aglio
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biga
- 140 g plain flour
- 120 g water, room temperature
- ⅛ tsp dried instant yeast
Dough
- 315 g plain flour, plus extra for dusting
- ½ tsp dried instant yeast
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 175 g water, room temperature
- 60 g milk
Topping
- 20 g olive oil, plus extra for greasing
-
300
g San Marzano tomatoes, halved
lub plum tomatoes, halved - 1 tsp fine sea salt
- 60 g unsalted butter, diced
- 2 garlic cloves
- 2 lobster tails, meat only, cut in small pieces
- 2 sprigs fresh basil, leaves only, shredded
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2613 kJ / 621 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 88 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
Alternatywne przepisy
Sardine Empanada
1h 40min
Chocolate Fondants
40min
Halloween Pumpkin Tart
2h
Salted Caramel Ice Cream
14hod.
Iranian Barbari
2h 30 min
Banoffee Brazilian Pavé
1 Std. 25 Min
Chocolate-Centred Dumplings with Cherry Sauce
1 godz. 30 min
Easter Cheese Parcels (Flaounes)
1hod. 5min
Orange Sorbet with Sparkling Wine
8 godz.
Apple Tart (TM5)
1h
Spaghetti with Mussels and Tiramisu Dip
30min
Pizza Marinara
1 godz. 35 min