Wersje kompatybilne
Gluten-free Veggie Patties with Yoghurt Dressing
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Patties
- 1 lemon, finely grated zest only
- 35 g freshly squeezed lemon juice
- 200 g sweet potatoes, cut in pieces
- 200 g mixed peppers, any colour, cut in pieces
- 100 g leeks, cut in pieces
- 150 g celeriac, cut in pieces
- 1 tsp salt
- ½ - 1 fresh chilli, to taste
- 45 g linseeds
- 2 medium eggs
Dressing
- 80 g olive oil
- 1 garlic clove
- ½ fresh chilli
- 20 g fresh basil leaves
- 20 g fresh coriander leaves
- 20 g fresh chives, cut in pieces (5 cm)
- ½ tsp salt, or to taste
- 120 g yoghurt
- 30 g lime juice
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 322 kJ / 77 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 138 mg
Alternatywne przepisy
Vegan Coconut Cake
50 Min
PaNOma Mocktail
45 Min
Almond and Coconut Corners
1 godz. 20 min
Gluten-free Tagliatelle with Veggie Ragout
1h
Allergen-friendly Mushroom Risotto
1 godz. 20 min
Dark Chocolate, Clementine and Hazelnut Torte
1h 15min
Mushroom and Autumn Vegetable Bruschetta
24 godz.
Vietnamese-style Vegetable Stew with Rice
40 Min
Creamy Dairy-free Custard
20 min
Veggie-packed Vegan Pizza
1h 30min
Buckwheat Crispbread
1h 30min
Quinoa, Banana, Cranberry and Chia Granola Bars
1h 15min