Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g dried chickpeas
- water, for soaking chickpeas
- 100 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- ½ bunch fresh coriander, thick stems removed, cut in pieces, plus extra roughly chopped for serving
- ¼ bunch fresh parsley, thick stems removed, cut in pieces, plus extra roughly chopped for serving
- ¾ tsp ground cumin
- 1 ½ tsp salt
- 1 pinch chilli powder, any type
- 1 dash lemon juice
- 1 medium egg
- 30 g breadcrumbs (see tip)
- 40 g sesame seeds
- 40 g nigella seeds
- 40 g olive oil
- 200 g mixed peppers, cut in strips (5 mm x 5 cm)
-
10
g yellow curry paste
lub red curry paste - 400 g tinned chopped tomatoes
- 200 g coconut milk
-
1 - 2
pinches sugar
lub coconut sugar, to taste - ¼ tsp ground black pepper
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade -
vegetable oil, for frying
lub sunflower oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3099 kJ / 741 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 14 g
- Sód
- 676 mg
Alternatywne przepisy
Vegetable Samosa Filling
30min
Sumac-spiced Houmous
5min
Satay Tofu Kebabs; Massaman Curry with Jasmine Rice
2u. 20min
Pudla with Spinach and Paneer
1h
Quick Falafel
30min
Carrot and Sesame Burgers
1h 15min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45min
Black Bean and Sun-dried Tomato Dip
30min
Potato, Pea and Onion Samosa
1h 35min
Seitan
40min
Creamy Sun-dried Tomato and White Bean Dip
10min
Mexican Quinoa Salad
30min