Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Persian Flatbread
- 430 g water
-
20
g fresh yeast, crumbled
lub 2 tsp dried yeast (8 g) - 10 g honey
- 510 g strong white bread flour
- 1 tsp fine sea salt
- polenta, coarsely ground, for dusting
- oil, for greasing
- bread flour, plus extra for dusting
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 2 Tbsp sesame seeds
- 2 Tbsp poppy seeds
Herb and Walnut Dip
- 100 g walnuts, halved or chopped
- 10 g fresh basil leaves
- 5 g fresh tarragon leaves
- 10 g fresh mint leaves
- 10 g fresh coriander leaves
- 10 sprigs fresh chives, cut in pieces
- 200 g feta cheese, cut in pieces
- 50 g olive oil
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 17075 kJ / 4078 kcal
- Białko
- 117 g
- Węglowodany
- 403 g
- Tłuszcz
- 214 g
- Błonnik
- 32 g
Alternatywne przepisy
Pitta Bread
2h
Sumac and Tahini Houmous
10 Min
Sun-dried Tomato and Rosemary Breadsticks - Bastoncini di pane con pomodori secchi e rosmarino
3 Std. 45 Min
Tahini and Beetroot Dip
1h 15min
Turmeric and Onion Bread
2 Std. 45 Min
Mini Falafel with Beetroot Houmous
20 Min
Naan Bread with Onion and Cumin
2h
Coconut Milk
20 Min
Dhokla
30 Min
Garam Masala
10 Min
Crème Pâtissière
15 Min
Harissa
20 Min