Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Shortcrust Pastry
-
300
g strong white bread flour
lub 300 g plain flour - 150 g unsalted butter, diced
- 1 tsp fine sea salt
- 100 g water
Filling
- 500 g pumpkin flesh, cut in pieces
- 500 g potatoes, peeled and sliced (1 cm)
- 200 g milk
- 30 g unsalted butter, diced
- 5 g fine sea salt
- 1 pinch ground nutmeg
Assembly
- strong white bread flour, for dusting
-
150
g Taleggio, sliced
lub 150 g Brie cheese, sliced - 150 g ham, sliced in strips
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1312 kJ / 313.6 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.4 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 810 mg
Alternatywne przepisy
Lentils with Rice- Fakes Moutzentra
45 Min
Sweet Potato Doughnuts
1 godz.
Semolina Dumplings
1 godz. 40 min
Pumpkin Cinnamon Rolls
3 godz. 20 min
Potato and Rosemary Focaccia
2h 35min
Turkey roulade with pancetta and porcini sauce
50min
Apricot Raspberry Cheesecake
5sa 30 dk
Couscous Cake with Fruit
1 godz. 50 min
Almond Vegetable Crumble
7 Std.
Baked Peaches with Meringue Topping
40 Min
Strawberry Cheesecake Shots
15min
Berries and Cream Layer Cake
2h 15min