Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de chalota en mitades
- 30 g de mantequilla
- 50 g de azúcar moreno
- 15 g de crema de balsámico
- 200 g de setas frescas variadas, en trozos
- 15 g de aceite de oliva
- ½ cucharadita de sal
- 1 lámina de masa de hojaldre rectangular (aprox. 30x40 cm)
- 100 g de queso gorgonzola
- 1 huevo batido
- 1 cucharada de semillas de sésamo negro
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2324 kJ / 555 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 45.4 g
- Tłuszcz
- 36.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.4 g
- Błonnik
- 23.9 g
- Sód
- 742.1 mg
Alternatywne przepisy
Hojaldre de setas y beicon
1 Std.
Turrón de brie
2 Std. 15 Min
Brazo gitano de pimientos del piquillo
1h 30min
Tarta de queso de cabra y tomates cherry
1 Std.
Tartaletas de pollo thai
50 min
Pudin de bonito y piquillos
5 Std. 10 Min
Crujientes de queso brie con arándanos
50 min
Tarta trenza rellena de cerdo
40min
Wellington de pavo con salsa de champiñones
1h 40min
Bacalao con bechamel sobre salsa de pimientos
45 min
Strudel de champiñones y espinacas
1h 30min
Empanada de hojaldre con pimientos confitados, cecina y queso de cabra
1 Std. 45 Min