Walnotenrisotto met gebakken tomaten

Walnotenrisotto met gebakken tomaten

4.6 47 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porties

Składniki

Gebakken tomaten
  • uien gehalveerd
    100 g
  • knoflookpoeder
    1
  • bruine suiker
    1 tl
  • zout
    1 tl
  • gemalen peper
    ½ tl
  • verse tijm geplukt
    6 takjes
  • olijfolie
    50 g
  • kerstomaten gehalveerd
    400 g
Walnotenrisotto en afwerking
  • walnoten, gehalveerd
    80 g
  • ui gehalveerd
    100 g
  • olijfolie
    40 g
  • risottorijst bv. Carnaroli of Arborio (12-15 minuten kooktijd)
    320 g
  • water
    800 g
  • groentebouillonpasta vegan
    1 ½ tl
    1 ½ groentebouillonblokje (voor 0,5 l), vegan
  • zout
    ½ tl
  • gemalen peper
    ½ tl
  • citroenschil, geraspt
    1 tl
  • verse tijm om te garneren
    2 takjes

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 11 g
Kalorie 2767 kJ / 661 kcal
Tłuszcz 36 g
Błonnik 4.4 g
Węglowodany 71 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...