Parmigiana di sedano rapa

Parmigiana di sedano rapa

4.4 8 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porzioni

Składniki

  • 100 g Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
Salsa di pomodoro
  • 80 g di cipolla a pezzi
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 500 g di pomodori pelati a pezzi
  • 150 g di acqua
  • 5 - 6 foglie di basilico fresco lavate
  • ½ - 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 2 sedani rapa a fette
Friggere il sedano rapa
  • olio di arachidi
Terminare la preparazione
  • 250 g di mozzarella di bufala, a fette ben scolate

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 436.5 mg
Białko 17.5 g
Kalorie 1243.2 kJ / 297.2 kcal
Tłuszcz 20.5 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Węglowodany 11.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...