Filetto di manzo sottovuoto con purè di sedano rapa all'arancia

Filetto di manzo sottovuoto con purè di sedano rapa all'arancia

3.9 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Filetto di manzo sottovuoto
  • 4 medaglioni di filetto di manzo (180-200 g l'uno, spessore 3 cm)
  • 1 cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato fresco
  • 4 rametti di timo fresco
  • 1400 g di acqua (vedere consigli)
  • 30 g di succo di limone
Purè di di sedano rapa all'arancia
  • 10 - 20 g di scorza di arancia (senza la parte bianca)
  • 600 g di sedano rapa a fette sottili (0.5 cm)
  • 400 g di latte
  • 100 g di burro a pezzi + q.b.
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1113.8 mg
Białko 47.5 g
Kalorie 2273.8 kJ / 543.5 kcal
Tłuszcz 34.6 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 17.7 g
Węglowodany 11.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...