Wersje kompatybilne
Finocchi sottovuoto con fonduta al Parmigiano Reggiano
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Finocchi
- 400 g di finocchi, tagliati longitudinalmente (spessore 2-3 cm circa)
- 1400 g di acqua
- 30 g di succo di limone
Fonduta al Parmigiano Reggiano
- 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 130 g di panna (min. 30% di grassi)
- 2 - 3 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.
- 20 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1135.5 kJ / 271.5 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 2.9 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.9 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 731.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tagliata di manzo sottovuoto con scalogni confit
2 godz. 30 min
Chutney di cipolle caramellate
24 Std.
Pomodorini sottovuoto
1h
Tacchino tonnato sottovuoto
2 godz. 40 min
Filetti di salmone sottovuoto con salsa bernese
1h 30 min
Medaglioni di maiale sottovuoto con salsa al vino
2 godz. 40 min
Roastbeef Sottovuoto
5 Std. 30 Min
Cipolle caramellate (400-500 g)
50min
Filetto di manzo sottovuoto con salsa bernese
2h 20min
Vitello tonnato sottovuoto
5h
Lonza di maiale sottovuoto con salsa al burro
3h 30 min
Tartellette alle cipolle caramellate
1h