Wersje kompatybilne
Finocchi sottovuoto con fonduta al Parmigiano Reggiano
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Finocchi
- 400 g di finocchi, tagliati longitudinalmente (spessore 2-3 cm circa)
- 1400 g di acqua
- 30 g di succo di limone
Fonduta al Parmigiano Reggiano
- 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 130 g di panna (min. 30% di grassi)
- 2 - 3 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.
- 20 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1135.5 kJ / 271.5 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 2.9 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.9 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 731.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortini di zucca con Taleggio cremoso
1 godz. 30 min
Ratatouille galette con Affettatutto Bimby®
1 godz. 30 min
Vitello tonnato sottovuoto
5sa
Ciambella di polenta con spezzatino a Cottura Lenta
3h 30min
Braciole di maiale sottovuoto in salsa di cioccolato e pere caramellate
2h 55 min
Giardiniera in agrodolce sottovuoto
3h
Pomodorini sottovuoto
1sa
Tagliata di manzo sottovuoto con scalogni confit
2sa 30 dk
Flan di broccoli con crema al Parmigiano Reggiano
1h 15min
Filetto di maiale alla senape sottovuoto con purè di carote speziato
2sa 30 dk
Lonza di maiale sottovuoto con salsa al burro
3h 30min
Roastbeef Sottovuoto
5j 30 menit