Wersje kompatybilne
Crumble di verdure e bevanda a base di mandorle
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Burro di mandorle
- 300 g di mandorle tostate non salate (vedere consigli)
- 1 pizzico di sale
Bevanda alla mandorla
- 100 g di mandorle, precedentemente ammollate in acqua per 6 ore e scolate
- 500 g di acqua
Crumble
- 100 g di farina integrale
- 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
Verdure al vapore e terminare la preparazione
- 500 g di acqua
- 600 g di patate a pasta gialla, non sbucciate, a fette (1 cm)
- 500 g di cimette di cavolfiore (3-4 cm)
- 500 g di piselli verdi, freschi o surgelati, precedentemente scongelati
- 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- ½ cucchiaino di noce moscata in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1775.3 kJ / 424.3 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 49.5 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 13.3 g
- Sód
- 941.7 mg
Alternatywne przepisy
Falafel di fagioli con crema di melanzane piccante
1h
Pizza di cavolfiore con ceci
1 godz. 10 min
Crostata salata di verdure (vegan)
1h 5min
Muhammara (di Lorenzo Biagiarelli)
10min
Casoncelli alla zucca (vegan)
1 godz. 30 min
Burger vegetali
5h
Wraps con verdure e crema alle erbe (TM6)
45 min
Patate dolci con ragù vegetariano e Feta
45 min
Shepherd's pie vegetariana alle patate dolci
35 min
Lasagne al ragù di lenticchie (vegan)
2 godz. 20 min
Pizza di patate dolci
1h 5min
Hummus al riciclo di verdure
10min