Crumble di verdure e bevanda a base di mandorle

Crumble di verdure e bevanda a base di mandorle

3.5 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

Burro di mandorle
  • 300 g di mandorle tostate non salate (vedere consigli)
  • 1 pizzico di sale
Bevanda alla mandorla
  • 100 g di mandorle precedentemente ammollate in acqua per 6 ore e scolate
  • 500 g di acqua
Crumble
  • 100 g di farina integrale
  • 1 cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato
Verdure al vapore e terminare la preparazione
  • 500 g di acqua
  • 600 g di patate a pasta gialla non sbucciate, a fette (1 cm)
  • 500 g di cimette di cavolfiore (3-4 cm)
  • 500 g di piselli verdi, freschi o surgelati precedentemente scongelati
  • 1 cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato
  • ½ cucchiaino di noce moscata in polvere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 941.7 mg
Białko 16.7 g
Kalorie 1775.3 kJ / 424.3 kcal
Tłuszcz 20.5 g
Błonnik 13.3 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Węglowodany 49.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...