Wersje kompatybilne
Crumble di verdure e bevanda a base di mandorle
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Burro di mandorle
- 300 g di mandorle tostate non salate (vedere consigli)
- 1 pizzico di sale
Bevanda alla mandorla
- 100 g di mandorle, precedentemente ammollate in acqua per 6 ore e scolate
- 500 g di acqua
Crumble
- 100 g di farina integrale
- 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
Verdure al vapore e terminare la preparazione
- 500 g di acqua
- 600 g di patate a pasta gialla, non sbucciate, a fette (1 cm)
- 500 g di cimette di cavolfiore (3-4 cm)
- 500 g di piselli verdi, freschi o surgelati, precedentemente scongelati
- 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- ½ cucchiaino di noce moscata in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1775.3 kJ / 424.3 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 49.5 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 13.3 g
- Sód
- 941.7 mg
Alternatywne przepisy
Polpette di fagioli con salsa yogurt alle erbe
45min
Burger vegetali
40min
Falafel alle carote con salsa tahini
1h
Falafel di ceci con salsa allo yogurt
40min
Crema di lenticchie e pomodori secchi
15 Min
Polpettone con purè di zucca (vegan)
1 Std. 30 Min
Burger vegetali
5h
Burger di quinoa e ketchup giallo
2 Std.
Tartare di verdure e alghe
45min
Bowl con falafel e verdure
30min
Polpettine di radicchio con salsa allo yogurt
40min
Pesto alla trapanese
20min