Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Coulis di fichi
- 250 g di fichi, la polpa
- 60 g di acqua
- 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
- 20 g di zucchero
- zenzero grattugiato, a piacere
Tomini
- 400 g di formaggio Toma piemontese (4 tomini circa)
- 12 fette di speck
- 600 g di acqua
- 300 g di zucchine a dadini (1 cm)
- 1 pizzico di sale
- menta fresca, le foglioline a piacere
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2351 kJ / 562 kcal
- Białko
- 34.6 g
- Węglowodany
- 13.4 g
- Tłuszcz
- 41.1 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Crostini di pane alle castagne e noci con lardo e miele
5 godz. 20 min
Tortino di uova e quartirolo con spinaci
40min
Filet mignon alle mele e Roquefort
25min
Mousse di Gorgonzola e datteri
20min
Mousse di prosciutto, tonno o formaggio
10min
Mini flan di Parmigiano e miele (di Sebastiano Rovida)
1 Std. 10 Min
Flan di ricotta e cipolla con salvia
50min
Torta salata ai porri e cumino nero
1h 20min
Mini cheesecake al taleggio con pere caramellate
9h
Insalata greca tiepida in vasocottura
1h
Tagliatelle con pesto di rosmarino
35min
Canederli alle barbabietole con salsa al Parmigiano reggiano
1 Std. 10 Min