Tortino di patate con uovo poché, salsa al Parmigiano Reggiano e tartufo nero

Tortino di patate con uovo poché, salsa al Parmigiano Reggiano e tartufo nero

3.5 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porzioni

Składniki

Tortini di patate
  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
    130 g
  • di patate pelate e a fette (1 cm)
    500 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di latte intero
    180 g
  • di burro + q.b.
    20 g
Salsa al Parmigiano Reggiano
  • di panna (min. 30% di grassi)
    150 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
Uova poché
  • uova
    6
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • di sale
    6 pizzichi
  • di pepe nero macinato
    6 pizzichi
  • di acqua
    500 g
Terminare la preparazione
  • tartufo nero fresco a scaglie, a piacere.

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 341.5 kcal / 1429 kJ
Białko 17.3 g
Tłuszcz 22.7 g
Węglowodany 18.1 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 12.3 g
Sód 1309 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...