Wersje kompatybilne
Tortino di patate con uovo poché, salsa al Parmigiano Reggiano e tartufo nero
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tortini di patate
- 130 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 500 g di patate, pelate e a fette (1 cm)
- ½ cucchiaino di sale
- 180 g di latte intero
- 20 g di burro + q.b.
Salsa al Parmigiano Reggiano
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Uova poché
- 6 uova
- olio extravergine di oliva q.b.
- 6 pizzichi di sale
- 6 pizzichi di pepe nero macinato
- 500 g di acqua
Terminare la preparazione
- tartufo nero fresco a scaglie, a piacere.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1429 kJ / 341.5 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 18.1 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.3 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 1309 mg
Alternatywne przepisy
Fagiolini e taccole al vapore
40min
Croque Madame
3h 30min
Burger di gamberi
30 Min
Mondeghili
40min
Insalata di cetrioli con dressing all'aneto (TM6)
15 Min
Rösti svizzero
9h
Rösti alla bernese con Affettatutto Bimby®
40min
Cotolette di spinaci
1 Std.
Monte Cristo sandwich
4 Std. 30 Min
Bortellina
30 Min
Fregola con le arselle
45min
Gnocchi con cipolla rossa, mascarpone e noci
1 Std. 30 Min