Gratinado italiano de carne picada e couve-flor

Gratinado italiano de carne picada e couve-flor

4.6 38 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 doses

Składniki

  • água
    500 g
  • couve-flor só os floretes (3-4 cm aprox.)
    500 g
  • pimenta preta
    1 - 2 pitadas de
  • chalota
    30 g
  • alho
    2 dentes de
  • azeite
    30 g
  • carne de vaca picada
    600 g
  • tomate cortado em pedaços (3 cm aprox.)
    200 g
  • sal mais q.b. p/ temperar
    1 c. chá de
  • tomilho seco
    ½ c. chá de
  • manjericão, seco
    ½ c. chá de
  • piripíri em pó
    ½ c. chá de
  • orégãos
    1 c. chá de
  • concentrado de tomate
    80 g
  • natas
    60 g
  • queijo mozarela fresco
    250 g
    250 g queijo mozarela, ralado
  • tomilho só as folhas
    4 pés de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 496.1 kcal / 2075.5 kJ
Białko 29.1 g
Tłuszcz 38.5 g
Węglowodany 9.3 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 16.2 g
Sód 805.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...