Urządzenia i Akcesoria
Intensywnie czekoladowe babeczki (bez cukru)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
12 sztuk
Składniki
-
12 malin, świeżych (opcjonalnie) plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
2 jajka
-
135 g jogurtu naturalnego
-
110 g banana bardzo dojrzałego, pokrojonego na kawałki
-
150 g daktyli Medjool, bez pestek, pokrojonych na kawałki150 g daktyli, suszonych, bez pestek pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
110 g mąki pszennej
-
50 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
3.8 g
Kalorie
744 kJ /
175 kcal
Tłuszcz
9.3 g
Węglowodany
17.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NATURALNIE SŁODKIE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pancakes - puszyste amerykańskie naleśniki
45 min
Halloweenowe babeczki
1 godz. 40 min
Wielkanocne babeczki
50 min
Muffiny buraczano-czekoladowe
30 min
Muffiny z mąki owsianej z masłem orzechowym
50 min
Babeczki marchewkowo-kokosowe
1 godz. 25 min
Muffinki czekoladowe
50 min
Pierniczki
1 godz. 30 min
Muffiny à la Snickers® z czekoladą i orzeszkami ziemnymi
40 min
Bananowe muffiny z orzechami włoskimi
35 min
Muffiny mocy
55 min
Muffiny bananowo-czekoladowe z orzechami
50 min