Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- 2 łyżeczki papryki wędzonej, mielonej, ostrej (patrz wskazówka)
-
500
g oleju rzepakowego
lub 500 g oleju z pestek winogron
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 19188 kJ / 4583 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 502 g
- Tłuszcz nasycony
- 34 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Słodzone mleko zagęszczone
35 min
Pesto grzybowo-pieczarkowe
45 min
Sałaciorka
50 min
Olej aromatyzowany czosnkiem niedźwiedzim
8u. 15min
Masło kurkowe
1h 5min
Ciasto „ser” na prima aprilis
5h 15min
Purée ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim i masłem musztardowym
50 min
Wytrawny tort naleśnikowy z wątróbką
1 Std. 50 Min
Musztarda
36 Std. 10 Min
Gorąca herbata z mlekiem po malezyjsku
15 Min
Obieranie marchewki (z osłoną noża miksującego 2.0)
5min
Sernik z Varomy
1 godz. 45 min