Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- skórka otarta z ½ cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- 70 g soku z winogron, niesłodzonego
- 200 g brzoskwini o białym miąższu, bardzo dojrzałych, pokrojonych na kawałki
- 50 g borówek, świeżych
- 1 ¼ łyżeczki żelatyny w proszku
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 722 kJ / 171 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem z jabłek i winogron
45 Min
Krem z owoców leśnych (berry curd) – 700 g
20 Min
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 Min
Dżem z melona
30 Min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 Std. 30 Min
Dżem z ciemnych winogron
1 Std. 50 Min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1小时 25 分钟
Powidła wiśniowe
1 godz. 55 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 Min
Sok z ciemnych winogron
40 Min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 godz. 15 min