Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g malin, liofilizowanych (patrz wskazówka)
- 120 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao, pokrojonej na kawałki
- 120 g masła klarowanego, podzielonego na kawałki
-
115
g pasty orzechowej (patrz wskazówka)
lub 115 g masła orzechowego, niesolonego - 375 g pasty pralinowej (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1311 kJ / 313.1 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 27.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 2.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ganache czekoladowy
3 Std. 20 Min
Lody czekoladowe z pieczonymi śliwkami
9 Std. 20 Min
Grzanka z serkiem, kawiorem i surówką z rzodkiewki
25 Min
Kakaowe ciastka z orkiszem i kremem
1 Std. 25 Min
Pasta pralinowa
30 Min
Pomarańczowe verrines
3 Std. 40 Min
Deser limonkowo-imbirowy
8 godz. 30 min
Eliksir wiedźmy
10 Min
Lody owocowe
5 Min
Fondue malinowe z biszkoptami
25 Min
Ciasto francuskie
1 Std. 45 Min
Ciasto francuskie szybkie
1 Std. 20 Min