Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g malin, liofilizowanych (patrz wskazówka)
- 120 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao, pokrojonej na kawałki
- 120 g masła klarowanego, podzielonego na kawałki
-
115
g pasty orzechowej (patrz wskazówka)
lub 115 g masła orzechowego, niesolonego - 375 g pasty pralinowej (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1311 kJ / 313.1 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 27.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 2.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lody truskawkowo-jogurtowe
25 min
Lody truskawkowe z białą czekoladą
5 Min
Deser z płynną białą czekoladą
3h
Sorbet z owoców leśnych
1 min
Lody maślankowe o smaku malinowo-pomarańczowym
5 Min
Orzechowe semifreddo
8hod. 35min
Placki z masy migdałowej po produkcji domowego napoju migdałowego
30min
Spread czekoladowo-orzechowy
12 godz. 10 min
Lody truskawkowo-sernikowe
12h 30 min
Lody wiśniowo-bananowe
10 min
Deser czekoladowy z biszkoptami
6 Std. 20 Min
Semifreddo kawowe
6h 30min