
Urządzenia i Akcesoria
Ser typu halloumi
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 29 godz.
1 Cały przepis
Składniki
-
wody , plus 2 łyżki do rozpuszczenia podpuszczki375 g
-
chlorku wapnia , w proszku (patrz wskazówka)5 g
-
mleka , tłustego (min. 3,2%), pasteryzowanego (patrz wskazówka)2000 g
-
podpuszczki mikrobiologicznej, wegetariańskiej (patrz wskazówka)10 kropli
-
soli20 g
Wartości odżywcze na 1 Cały przepis
Kalorie
5632 kJ /
1340.9 kcal
Białko
68 g
Węglowodany
120.4 g
Tłuszcz
68 g
Błonnik
0 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWE SERY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Musztarda
36 godz. 10 min
Majonez
5 min
Miękki ser kozi w ziołach
18 godz.
Meksykański ser queso fresco
4 godz.
Marynowany ser typu feta
170 godz.
Twaróg śmietankowy
3 godz.
Domowa ricotta
1 godz. 15 min
Paneer
4 godz. 5 min
Oliwa sycylijska
10 min
Musztarda z gruszek
1 godz. 20 min
Majonez japoński (kewpie)
15 min
Ser domowy z kozieradką i czarnuszką
1 godz.