Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 375 g wody, plus 2 łyżki do rozpuszczenia podpuszczki
- 5 g chlorku wapnia, w proszku (patrz wskazówka)
- 2000 g mleka, tłustego (min. 3,2%), pasteryzowanego (patrz wskazówka)
- 10 kropli podpuszczki mikrobiologicznej, wegetariańskiej (patrz wskazówka)
- 20 g soli
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 5632 kJ / 1340.9 kcal
- Białko
- 68 g
- Węglowodany
- 120.4 g
- Tłuszcz
- 68 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ser domowy z kozieradką i czarnuszką
1h
Majonez
5min
Domowa ricotta
1h 15min
Jogurt grecki
12h 15min
Kiełbasa słoikowa
26 Std. 30 Min
Paneer
4óra 5p
Musztarda
36 godz. 10 min
Twaróg śmietankowy
3h
Pomidorowy serek topiony
1h
Meksykański ser queso fresco
4 Std.
Marynowany ser typu feta
170h
Miękki ser kozi w ziołach
18 Std.