Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 375 g wody, plus 2 łyżki do rozpuszczenia podpuszczki
- 5 g chlorku wapnia, w proszku (patrz wskazówka)
- 2000 g mleka, tłustego (min. 3,2%), pasteryzowanego (patrz wskazówka)
- 10 kropli podpuszczki mikrobiologicznej, wegetariańskiej (patrz wskazówka)
- 20 g soli
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 5632 kJ / 1340.9 kcal
- Białko
- 68 g
- Węglowodany
- 120.4 g
- Tłuszcz
- 68 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Domowa ricotta
1h 15min
Ser domowy z kozieradką i czarnuszką
1h
Meksykański ser queso fresco
4h
Koncentrat bulionu azjatyckiego
1u. 25min
Marynowany ser typu feta
170hod.
Ser typu mascarpone
22 godz.
Piwo imbirowe
25u. 30min
Twaróg śmietankowy
3óra
Paneer
4h 5min
Kremowy serek z jogurtu marynowany w oliwie
12h 15 min
Miękki ser kozi w ziołach
18h
Majonez
5 Min