Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 380 g plain flour, plus extra to dust
- 170 g unsalted butter, cut into pieces
- 1 tsp sea salt
- 100 g chilled water
Pork filling
- 4 sprigs fresh parsley, leaves only
- 900 g pork meat, sinew free, cut into cubes (2 cm), partially frozen
- 2 tsp sea salt, to taste
- 1 tsp ground black pepper
- 20 g brandy
- 100 g button mushrooms, sliced
- 20 g shelled pistachios (optional)
Assembly
- butter, to grease
- 300 g rindless bacon rashers (see Tips)
- 1 egg, lightly beaten
Jelly
- 6 titanium strength gelatine leaves
- 200 g Madeira wine (see Tips)
- 130 g water
- 30 g pure maple syrup
- 1 tsp white wine vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1879.9 kJ / 447.6 kcal
- Białko
- 32.9 g
- Węglowodany
- 33.8 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.9 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 1091.1 mg
Alternatywne przepisy
Fig and walnut ice cream
8 godz. 40 min
Milanese risotto
25min
Sous vide steak with bean puree and chimichurri (Diabetes, TM6)
2 Std. 10 Min
Boba Cheesecake
6 godz. 45 min
Turkey with cherry sauce and steamed veggies (Diabetes)
3 Std. 30 Min
Sabayon
15 Min
Floating islands
40min
Sous vide asparagus with poached eggs (TM5)
1 Std. 5 Min
Pumpkin leaf stew with prawns (M'boa com xima)
55 Min
Boeuf bourguignon
1h 30min
Gazpacho
1h 15min
Passionfruit cheesecake (Diabetes)
2 Std.