
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 380 g plain flour plus extra to dust
- 170 g unsalted butter cut into pieces
- 1 tsp sea salt
- 100 g chilled water
Pork filling
- 4 sprigs fresh parsley leaves only
- 900 g pork meat, sinew free cut into cubes (2 cm), partially frozen
- 2 tsp sea salt to taste
- 1 tsp ground black pepper
- 20 g brandy
- 100 g button mushrooms sliced
- 20 g shelled pistachios (optional)
Assembly
- butter to grease
- 300 g rindless bacon rashers (see Tips)
- 1 egg lightly beaten
Jelly
- 6 titanium strength gelatine leaves
- 200 g Madeira wine (see Tips)
- 130 g water
- 30 g pure maple syrup
- 1 tsp white wine vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 447.6 kcal / 1879.9 kJ
- Białko
- 32.9 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Węglowodany
- 33.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.9 g
- Sód
- 1091.1 mg