Frangipane cake

Frangipane cake

4.7 43 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 portions

Składniki

Sweet shortcrust pastry
  • raw sugar
    50 g
  • butter chilled, cut into cubes
    100 g
  • plain flour
    230 g
  • egg
    1
  • sea salt
    1 pinch
  • natural vanilla extract
    1 tsp
Frangipane cake
  • butter cut into cubes, plus extra for greasing
    150 g
  • plain flour plus extra for dusting
    50 g
  • roasted almonds unsalted
    150 g
  • caster sugar
    150 g
  • eggs
    2
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • baking powder
    1 tsp
  • blanched almonds
    40 g
  • smooth apricot jam
    250 g
  • icing sugar to dust

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 480 kcal / 2016 kJ
Białko 7.7 g
Tłuszcz 27.1 g
Węglowodany 52.7 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 163.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...