
Urządzenia i Akcesoria
Frangipane cake
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 portions
Składniki
Sweet shortcrust pastry
-
raw sugar50 g
-
butter chilled, cut into cubes100 g
-
plain flour230 g
-
egg1
-
sea salt1 pinch
-
natural vanilla extract1 tsp
Frangipane cake
-
butter cut into cubes, plus extra for greasing150 g
-
plain flour plus extra for dusting50 g
-
roasted almonds unsalted150 g
-
caster sugar150 g
-
eggs2
-
natural vanilla extract1 tsp
-
baking powder1 tsp
-
blanched almonds40 g
-
smooth apricot jam250 g
-
icing sugar to dust
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
480 kcal /
2016 kJ
Białko
7.7 g
Tłuszcz
27.1 g
Węglowodany
52.7 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Sód
163.4 mg