Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Gruyère cheese, cut into pieces (3 cm)
- 60 g Parmesan, cut into pieces (3 cm)
- 190 g water
- 80 g unsalted butter, cut into pieces
- ½ - 1 tsp salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper
- 125 g plain flour
- 1 pinch cayenne pepper
- 4 eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 203.2 kJ / 48.4 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Emmental Gougères
50min
Eggplant involtini with risotto
1 Std. 55 Min
Twice-Baked Watercress, Goat's Cheese and Hazelnut Soufflé
1 Std. 10 Min
Gougère puffs with salmon mousse
25h 35min
Tiramisu
5 Std. 20 Min
Trout mousse
5 Min
Salmon Gravadlax with Buckwheat Blinis
48h
Jerusalem artichoke soup with cheese shards
1 Std. 10 Min
Double-baked cheese soufflés with asparagus sauce
2h
Pancetta and asparagus galettes
1 godz. 5 min
Beurre blanc
15 Min
Apple Tarte Tatin with Crème Anglaise
1 Std. 30 Min