Urządzenia i Akcesoria
Gougères
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
40 portions
Składniki
-
Gruyère cheese cut into pieces (3 cm)100 g
-
Parmesan cut into pieces (3 cm)60 g
-
water190 g
-
unsalted butter cut into pieces80 g
-
salt to taste½ - 1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
plain flour125 g
-
cayenne pepper1 pinch
-
eggs4
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
2.1 g
Kalorie
203.2 kJ /
48.4 kcal
Tłuszcz
3.4 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
2.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Twice Baked Cheese Soufflés (Metric)
1 godz. 25 min
Crème pâtissière
15 min
Vanilla Sauce (Crème Anglaise)
15 min
Crème Pâtissière
15 min
Beurre Blanc
20 min
Crème Pâtissière
15 min
Gougère puffs with salmon mousse
25 godz. 35 min
Quick Cheese Soufflés
45 min
Emmental Gougères
50 min
Crème anglaise
15 min
Crème Anglaise (Vanilla Sauce)
10 min
Gratin dauphinois
50 min