Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Gruyère cheese, cut into pieces (3 cm)
- 60 g Parmesan, cut into pieces (3 cm)
- 190 g water
- 80 g unsalted butter, cut into pieces
- ½ - 1 tsp salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper
- 125 g plain flour
- 1 pinch cayenne pepper
- 4 eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 203.2 kJ / 48.4 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Cheese soufflés
30 Min
Beetroot and tequila cured salmon
24h 20min
Gougère puffs with salmon mousse
25h 35min
Crème pâtissière
15 Min
Goat's cheese flans with yoghurt sauce and leeks
45 Min
Duck confit with lentil & orange salad
15 Std. 40 Min
Prawn salad with horseradish cream
1 Std.
Sunny gazpacho
25 min
Watermelon gazpacho with jalapeño oil
1h 20min
Walnut and blue cheese shortbread
1h 20min
Emmental Gougères
50 Min
Double-baked cheese soufflés with asparagus sauce
2h