Urządzenia i Akcesoria
Gougères
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
40 portions
Składniki
-
Gruyère cheese cut into pieces (3 cm)100 g
-
Parmesan cut into pieces (3 cm)60 g
-
water190 g
-
unsalted butter cut into pieces80 g
-
salt to taste½ - 1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
plain flour125 g
-
cayenne pepper1 pinch
-
eggs4
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
2.1 g
Kalorie
203.2 kJ /
48.4 kcal
Tłuszcz
3.4 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
2.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Seville Orange Curd
40 min
Pork Tenderloin with Cherry Sauce
35 min
Lemon Curd
1 godz.
Antonio Bachour: Chocolate Passion Fruit Bonbons (Metric)
17 godz. 20 min
Smoked salmon and preserved lemon choux buns
1 godz. 20 min
Prawns, wasabi panna cotta and yuzu sauce
3 godz. 10 min
Fig and Apricot Jam
40 min
Roasted peach ice-cream
25 godz. 20 min
Lime panna cotta with gin and finger lime granita
24 godz. 30 min
Caramel vanilla bourbon sauce
40 min
Classic lemon tart
3 godz. 10 min
Meringues
5 godz.