Urządzenia i Akcesoria
Tapenade
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
280 g
Składniki
-
garlic clove1
-
fresh oregano leaves only, to taste1 - 2 sprigs
-
pitted Kalamata olives300 g
-
sea salt to taste1 pinch
-
ground black pepper to taste1 pinch
-
extra virgin olive oil for covering tapenade20 - 30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 50 gram
Sód
816 mg
Białko
1.2 g
Kalorie
675 kJ /
160.5 kcal
Tłuszcz
16.3 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
1.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Caesar salad dressing
10 min
Guacamole
10 min
Polenta
25 min
Rosemary and bacon stuffed onions
1 godz. 50 min
Chia and quinoa tortillas with a trio of dips
1 godz. 45 min
Tahini
20 min
Basil oil
10 min
Taramasalata
15 min
Zucchini tortillas with falafel
25 godz. 30 min
Beurre blanc
15 min
Tarator (tahini dip)
5 min
White bean purée and anchovy on crostini
45 min