Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- 1 - 2 sprigs fresh oregano, leaves only, to taste
- 300 g pitted Kalamata olives
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 20 - 30 g extra virgin olive oil, for covering tapenade
- Wartości odżywcze
- na 50 gram
- Kalorie
- 675 kJ / 160.5 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 816 mg
Alternatywne przepisy
Smashed pea and bean dip
30 Min
White bean purée and anchovy on crostini
45min
Sage and buckwheat stuffing balls
1h 10min
Beetroot salad with raita dressing
35 Min
Traditional hommus
25 godz. 5 min
Falafel
1 Std. 25 Min
Aioli
10 min
Sweet potato blini with cumin & sesame crème fraîche
1 Std.
Lemon and caper aioli
15min
Miso corn purée with almond ricotta
3 Std. 20 Min
Baba ghanoush
1 Std.
White bean dip with chimichurri
15min