Sauté de légumes et sauce aux cacahuètes

Sauté de légumes et sauce aux cacahuètes

4.1 59 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • gousse d'ail
    1
  • d'huile végétale
    20 g
  • de légumes variés bio, à chair ferme (brocoli, chou-fleur, carotte, haricots verts, céleri-rave, champignons), en cubes (1 cm)
    500 g
  • d'eau
    50 g
  • de sucre en poudre
    10 g
  • de sauce de soja
    20 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de poivre moulu
    1 c. à café
  • de légumes variés bio, à feuilles (oignon, céleri, épinards, chou, par ex.), coupés en morceaux (3-5 cm)
    300 g
  • de beurre de cacahuète
    100 g
  • d'huile de sésame
    10 g
    10 g d'huile végétale

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 432.3 kcal / 1808.5 kJ
Białko 15.8 g
Tłuszcz 21.8 g
Węglowodany 46.3 g
Błonnik 12.5 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 793.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...