Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g de vin rouge
-
100
g de porto
lub 100 g d'eau - 250 g d'eau
- 350 g de sucre en poudre
- 2 bâtons de cannelle
- 2 anis étoilé
- 2 morceaux de zeste d'orange non traitée (1 x 3-4 cm)
- 4 poires (180 g env. chacune), pelées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2645 kJ / 631 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 116 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 12 mg
Alternatywne przepisy
Terrine de foies de volaille au porto
5u. 50min
Soupe de poire au vin rouge
20 min
Faisselle et coulis d'abricot à la cardamome verte
24h
Poire pochée au vin rouge, glace au yaourt et caramel au sésame
5h
Poires sous-vide à la cannelle
2u. 5min
Joues de porc sous-vide au vin rouge
8h 45min
Abricots vapeur, sirop à la cardamome
40 min
Poires au vin rouge
3sa 20 dk
Poires au sirop sous-vide
45 min
Poires aux fruits rouges et à la violette
1h 25min
Figues vapeur et sirop au vin rouge
35 min
Sauce gribiche
15 Min