Pizza à la crème de potiron, mozzarella fumée et bacon

Pizza à la crème de potiron, mozzarella fumée et bacon

4.0 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
8 parts

Składniki

Pâte à pizza
  • 240 g d'eau
  • 5 g de levure fraîche
  • 1 c. à café de sucre
  • de l'huile d'olive extra vierge pour graisser
  • 400 g de farine à pain
  • 1 c. à café de sel
Crème de potiron
  • 500 g d'eau
  • 400 g de potiron pelé, en morceaux (1-2 cm)
  • 1 pincée d'ail en poudre
  • 1 pincée de sel
  • 1 pincée de poivre noir moulu
  • 20 g d'huile d'olive extra vierge
Garniture
  • de l'huile d'olive extra vierge pour graisser
  • 200 g de fromage scamorza en tranches (4-5 mm)
    200 g de fromage fumé, en tranches (4-5 mm)
  • 60 g de bacon en tranches
  • 25 g de parmesan en flocons
  • 10 g de la crème de vinaigre balsamique

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 396.6 mg
Białko 15.3 g
Kalorie 1473.3 kJ / 352.1 kcal
Tłuszcz 13.9 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Węglowodany 41.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...