Pizza à la crème de potiron, mozzarella fumée et bacon

Pizza à la crème de potiron, mozzarella fumée et bacon

4.0 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
8 parts

Składniki

Pâte à pizza
  • d'eau
    240 g
  • de levure fraîche
    5 g
  • de sucre
    1 c. à café
  • de l'huile d'olive extra vierge pour graisser
  • de farine à pain
    400 g
  • de sel
    1 c. à café
Crème de potiron
  • d'eau
    500 g
  • de potiron pelé, en morceaux (1-2 cm)
    400 g
  • d'ail en poudre
    1 pincée
  • de sel
    1 pincée
  • de poivre noir moulu
    1 pincée
  • d'huile d'olive extra vierge
    20 g
Garniture
  • de l'huile d'olive extra vierge pour graisser
  • de fromage scamorza en tranches (4-5 mm)
    200 g
    200 g de fromage fumé, en tranches (4-5 mm)
  • de bacon en tranches
    60 g
  • de parmesan en flocons
    25 g
  • de la crème de vinaigre balsamique
    10 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 352.1 kcal / 1473.3 kJ
Białko 15.3 g
Tłuszcz 13.9 g
Węglowodany 41.3 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Sód 396.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...