Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 - 180 g di ravanelli rossi
- 220 g di panna (30-40% di grassi)
- 120 g di latte
-
1
dado per brodo vegetale
lub 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale - 3 pizzichi di sale, regolare a piacere
- 2 pizzichi di pepe macinato, regolare a piacere
- 2 g di agar agar
- 100 g di caprino spalmabile
- 50 g di yogurt greco bianco, non zuccherato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 724 kJ / 173 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 610 mg
Alternatywne przepisy
Vellutata di broccoli con crostini
1h
Zabaione con crumble di frutta secca
1h
Asparagi fritti con salsa olandese
1h
Schiacciata di zucchine con salsa allo yogurt
40 min
Risolatte con mele e cannella (TM6)
50 min
Gazpacho alle pesche e cipolla rossa di Tropea
1 godz. 10 min
Sformatini di bucce di piselli con crema allo yogurt e menta
1h 40min
Mochi
40 min
Budino alle pere con salsa al caramello
3h 30min
Nuggets di pollo con salsa soyanesa ai sottaceti (senza uova)
1h
Spiedini gratinati ai tre cavolfiori con bagnacauda
1h 15min
Costine di maiale BBQ con purè di patate
5u. 50min